Легендата на Ливърпул Марк Лоуренсън вярва, че следващите десет дни ще бъдат решаващи за бъдещето на мениджъра на тима Брендън Роджърс. „Червените“ се намират в кошмарна форма напоследък, а в сряда имаха нужда от дузпи, за да отстранят непретенциозния тим на Карлайл Юнайтед.

„Не ми харесва мениджърите да бъдат уволнявани, защото мисля, че това е една много трудна професия, но той няма победа в последните шест мача, разбира се, ако не броим победата с дузпи над отбор от Лига 2“, коментира Лоуренсън.

Ливърпул записа две победи над Стоук и Борнемут в началото на сезона, но и тогава отборът на Роджърс не показа убедителна игра.

„Ако анализираме първите мачове ще видим, че срещу Стоук Ливърпул спечели благодарение на чудния гол на Коутиньо, без да покаже нищо друго в мача. При победата над Борнемут всички решения бяха в полза на Ливърпул“, каза още той.

„При загубата от Юнайтед с 1:3 Ливърпул просто не игра. Играчите не играха на своите позиции и не създадоха никакви шансове. При загубата с 0:3 от Уест Хем най-близкият удар до вратата бе този на Фирмино“, продължи с критиките Лоуренсън.

„В момента нищо не се получава, но това се дължи на всички. Играчите поемат огромна отговорност, но мога да кажа, че Ливърпул в момента е един отбор без посока и безхарактерен“, допълва бившият футболист на Ливърпул.

Според него следващите десет дни ще бъдат решаващи за съдбата на Роджърс. В този период Ливърпул се изправя срещу Астън Вила, Сион и Евертън.

„Не мисля, че Ливърпул може да си позволи да загуби някой от тези три мача. Следващите десет дни са изключително важни“, завърши Лоуренсън.