Мениджърът на Челси Антонио Конте разполага с бюджет от още 140 млн. паунда до края на трансферния прозорец за привличане на нови футболисти. И той няма намерение да разпределя сумата за покупка на няколко футболисти, а иска само две звезди в състава си и вече е определил за кого колко да плати. 

В сметките му са единствено защитникът на Наполи Калиду Кулибали и нападателят на Евертън Ромелу Лукаку. Той вече отправи по една оферта за тях, която беше отхвърлена. За бранителя Наполи отхвърли предложение на стойност 42 млн. паунда, а "карамелите" не приеха 50 млн. паунда за тарана. 

Ако иска да ги има в състава си, Конте ще трябва да плати 50 млн. на италианците и 75 млн. на мърсисайдци. В крайна сметка тези суми се вписват в бюджета му и се очаква в следвашите дни до затварянето на трансферния прозорец да има разбирателства и с двата клуба за окончателни сделки. 

Останалите 15 млн. паунда, които се очаква да останат в касата на Челси, може да бъдат хвърлени за подписа на бразилския национал Тиаго Мая, който сега е на Олимпийските игри. Но негов трансфер ще се обмисля само тогава, когато другите двама бъдат окончателно привлечени. 

Иначе целият бюджет на Конте за трансфери това лято беше 200 млн. паунда. Той вече пръсна 60 млн. от тях за подписите на Н'Голо Канте и Миши Батшуайи.