Манчестър Юнайтед преодоля с лекота 1/16-финалната фаза на турнира за Купата на Лигата в Англия. Това стана след комфортен успех с 3:0 над Ипсуич на „Олд Трафорд“ след дълго чакан гол на Уейн Рууни, попадение на юношата Андреас Перейра и нов гол на новото попълнение Антони Марсиал.

Мениджърът на „червените дяволи“ Луис ван Гаал заложи на сравнително титулярен състав, който пое контрола над случващото се от самото начало.

В 23-ата минута резултатът бе открит от Уейн Рууни, който спря сушата си за „червените дяволи“. Капитанът на Юнайтед се възползва от отличен пас на Дейли Блинд, овладя топката, справи се с пазача си и отправи прецизен шут във вратата на Биалковски за 1:0.

До края на полувремето преимуществото беше за Юнайтед, но и гостите имаха своите шансове и изглеждаше, че в никакъв случай не са се отказали от мача.

Ентусиазмът им обаче бе прекършен в 24-ата минута, в която Перейра реализира за 2:0 след перфектно изпълнение на пряк свободен удар, което остави на място вратаря на гостите.

В 80-ата минута Рууни напусна терена за сметка на Мемфис Депай, а любопитен факт бе, че капитанската лента се озова на ръката на Давид де Хеа, който заради желанието си да премине в Реал Мадрид до скоро бе извън отбора.

Марсиал също влезе в игра като резерва, а в добавеното време вкара своя четвърти гол от също толкова мача за „червените дяволи“. След като Депай изрита топката напред, до нея първи стигна именно французинът, който с точен изстрел вкара за крайното 3:0.