Вторият капитан на Ливърпул Джеймс Милнър отчете, че отборът не се е показал в най-добрата си светлина при успеха с 1:0 над Суонси Сити, но пък е успял да вземе победата и това е било задача номер 1 пред играчите.

Успехът е трети за мърсисайдци в последните им 4 шампионатни срещи, като те заемат шестото място в класирането с 23 точки и се намират на 6 зад лидерите Манчестър Сити и Лестър.

„Мога да кажа, че не беше най-красивият мач. Не играхме по най-добрия начин, но взехме победата. Това правят добри отбори. Целта беше да вземем трите точки днес и успяхме да го сторим“, отчете Милнър.

„Ние се трудихме доста и не дадохме на Суонси много шансове. Условията не бяха леки за нито един от двата отбора, но невинаги се получават спектакли. Както казах по-рано – най-важното днес бяха трите точки.“

Гол на Милнър от дузпа в 62-ата минута донесе разликата в сблъсъка на „Анфийлд“, в който завръщане в игра след дълго отсъствие направиха титулярният капитан Джордан Хендерсън и нападателя Даниел Стъридж.

„Трябва да си уверен и да знаеш какво правиш при изпълнението на дузпите. Не трябва да си променяш решението в последния момент.“

„Беше много хубаво, че Стъридж и Хендерсън се върнаха. Те пропуснаха доста мачове в първенството. Така ще можем да покажем дълбочината и силата на състава. Имаме още няколко души, които са контузени. В момента се намираме в добра позиция, дано да продължим по същия начин, защото ни чака натоварена програма“, добави Милнър.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS