31-годишният полузащитник на Нюкасъл Хонас Гутиерес е бил диагностициран с рак на тестисите. Футболистът, който не се е появявал в игра от април, се е подложил на химиотерапия в родната си Аржентина.

Самият играч обяви болестта си чрез социалните мрежи, като използва момента да благодари на всички, които са го подкрепили със съобщения.

Футболните фенове също не се забавиха и изпратиха своите положителни пожелания към Йонас Гутиерес.

„Когато ми потвърдиха, че съм болен се прибрах у дома, облян в сълзи. Това беше най-трудният мач, който трябваше да изиграя. Откриха ми тумор в тестисите. Прибрах се тук, в Аржентина. Парите не са важни, най-важното е здравето, а и трябваше веднага да започна химиотерапия“, разкри самият полузащитник.

„Отстраниха ми левия тестис. Върнах се в Англия и Нюкасъл, а те ми казаха да си тръгна. Беше трудно да гледам как косата ми окапва. Не исках да я режа. Борбата с рака направи всички останали проблеми незначителни за мен. Реших да разкажа моята история, защото може да помогне на други хора, които имат рак“, допълни Гутиерес.

Полузащитникът игра за последно на 5 април тази година за Норич, където бе преотстъпен, при загубата с 0:1 от Уест Бромич.