Бившият мениджър на Суонси Сити Франческо Гуидолин не скри, че храни надежди да продължи да работи в Англия въпреки не особено успешния си престой при „лебедите“.

Уелският клуб освободи специалиста след поражението с 1:2 от Ливърпул в 7-ия кръг на Висшата лига. Италианецът стана първият наставник от английския елит, който загуби работата си от началото на сезона. Гуидолин беше назначен в Суонси през миналия сезон, за да наследи Гари Монк. Той постигна 6 победи и 2 равенства в заключителните 11 мача от предходната кампания. Началото на настоящия сезон обаче беше трагично и беше въпрос на време Гуидолин да бъде освободен.

„Мислех, че ще получа още малко време. За съжаление в нашия свят такива неща се случват“, каза италианецът. „Сега съм готов за ново приключение. Бих се радвал отново да работя в чужбина, в Англия. Това, което се случва, когато играеш мач от Висшата лига, наистина е поразяващо красиво.“

„Вече отказах на четири или пет италиански отбора, защото усещам, че се нуждая отново да работя навън. Когато получа обаждане от клуб във Висшата лига, ще си стегна багажа за 3 секунди и тръгвам“, добави Гуидолин.