Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал напусна гневен днешната пресконференция на клуба.

Юнайтед заема петото място във Висшата лига с 29 точки, на 9 от лидера Лестър, а на 26-и декември гостува на Стоук Сити в мач от 18-я кръг. Мача можете да гледате в Gong Play и по Diema Sport 2.

Все по-разгарящите се слухове за предстояща смяна на Ван Гаал явно не се приемат добре от холанският специалист, който прекрати пресконференцията след само два въпроса. Така срещата му с репортерите продължи по-малко от 5 минути.
Луис ван Гаал поиска извинение от репортерите и спокойно напусна залата.

„Дали някой в залата не чувства, че трябва да ми се извини? Никой няма такова чувство? Това се чудя“, заяви 64-годишният треньор, след като му бе зададен първия въпрос по повод спекулациите за бъдещето му.

„Мисля, че вече бях уволнен. Прочетох, че съм бил уволнен и мой колега вече е тук“, заяви Ван Гаал и продължи:

„Какво мислите, че се случва с жена ми, с децата ми или с внуците, или с феновете на Манчестър Юнайтед, или с феновете? Как мислите? Звъняха ми много пъти, а също и Арсен Венгер каза нещо за това.“

„Мислите ли, че искам да говоря с медиите сега? Тук съм заради правилата на Висшата лига... Трябва да говоря с вас“, заяви още Ван Гаал.

Попитан дали спекулациите са неизбежни, заради слабото представяне на тима, Луис ван Гаал отговори: „Не мисля, че може да правите това. Трябва да се придържате към фактите. Създавате нещо, което не е добро, не са фактите. Сега трябва да отговарям на въпроси? Не мисля, че искам да го правя. Сега само казвам, че съм концентриран върху Стоук Сити. Пожелавам ви Весела Коледа и щастлива Нова година. Насладете се на виното и пая. Довиждане.“