Най-големият организиран фен клуб на чуждестранен отбор в България, този на лондонския Арсенал,  организира за пръв път национална кампания по безвъзмездно кръводаряване по случай 12-ия си рожден ден. 

“Идеята се роди по време на първата международна фен среща, която се състоя в края на месец януари тази година“, коментира Диян Желязков,  секрертар и член на УС на организацията.

„Призоваваме всички наши членове да се включат в тази прекрасна инициатива. И да поканят приятели. Нека на нашия празник да направим подарък от сърце на всички нуждаещите си. Безвъзмездното кръводаряване е една от малкото безспорни каузи, които заслужават подкрепа. Надяваме на сериозен успех и да превърнем тази инициатива в ежегодна традиция. За нас е чест и радост да направим този анонс точно да деня, в който преди 12 години 20-ина младежи основават фен клуба. Каним и всички наши приятели да се пръсединят към тържеството по случай рождения ни ден, което ще се състои този уикенд в град Плевен.“

След подкрепатата си за сдруженията „Аутизъм Днес“ и „Зачатие“ това е поредната благородна кауза, подкрепена от  момичетата и момчетата от Арсенал България.  

Който желае да се включи в тази инициатива, може да се свърже с наш представител http://arsenal-bulgaria.com/fenclub/contact-ascb.