Сериозно подсилване предстои в Евертън в следващите няколко дни. За това намекна мениджърът на "карамелите" Роберто Мартинес на пресконференция в Ливърпул. 

Досега основният ход на мърсисайдци на пазара беше подписването за постоянно преотстъпения през миналия сезон от Манчестър Сити бивш английски национал Гарет Бари. 

В близките дни обаче се очаква привличането на "Новия Кристиано Роналдо" - Давид Енен от Андерлехт, както и още няколко млади и обещаващи таланти, които да вдигнат класата в атака. Очаква се развръзка и по казуса с Ромелу Лукаку, който е собственост на Челси. 

"В следващите няколко дни очаквам нови попълнения, които да помогнат в развитието и налагането на млади играчи. За мен това е важна задача, защото през изминалата кампания показахме, че те могат да допринасят много."

"Поне трима или максимум четирима играчи ще дойдат при нас. Трябва да окомплектоваме състава, който сега ще е изправен пред огромните изисквания на европейския клубен футбол през тази кампания."

"Разбира се, надяваме се част от нашия състав да бъде и Лукаку. Той изгради страхотна връзка с мен, отбора и феновете и ще ни бъде от полза. Но си има отбор, а аз не мога да се отнеса пренебрежително към това."

"Каквото има да се случва около него, ще се случи в близките дни и седмици. Към този момент няма много какво да споделя по тази тема с вас", заяви Мартинес пред медиите в Ливърпул.