Направилият невероятен сезон с екипа на Евертън Ромелу Лукаку може да остане за постоянно в отбора. Това твърди вестник "Дейли Мейл", позовавайки се на информация от "карамелите". 

Белгиецът изкара миналата кампания под наем на "Гудисън парк" и остави страхотни впечатления. В момента той е собственост на Челси, но мениджърът Жозе Моуриньо няма намерение да разчита на него. 

Според вестника, двата клуба вече са се разбрали за цената на нападателя, макар да не се съобщава каква е тя. Единствената пречка към момента е заплатата на футболиста. 

През миналия сезон той получаваше по 80 хил. паунда на седмица, което беше най-високото възнаграждение на "Гудисън парк". Половината от тези пари обаче бяха плащани от Челси. Така че предстоят разговори около личните му условия. 

Цяло лято се очакваше Лукаку да подпише с някой именит европейски клуб. Единственият кандидат за него беше Атлетико Мадрид, но "дюшекчиите" не му гарантираха титулярно място. От английските тимове интерес прояви Тотнъм. 

Но белгиецът предпочита, ако ще остава в Англия, да е с екипа на Евертън, тъй като при "карамелите" получи голямо доверие и се превърна в основен играч. А гаранция за това на друго място няма.