Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард разкри, че очаква с нетърпение сблъсъците с Реал Мадрид в Шампионската лига. Освен с Кралския клуб, мърсисайдци попаднаха в една група заедно с българския шампион Лудогорец и Базел.

Джерард обяви, че няма да бъде подценен нито един тим в групата, но най-големият дразнител е именно Реал Мадрид.

Бившият капитан на Англия има приятни спомени от срещите с „белия балет“ в Шампионската лига. 34-годишният полузащитник вкара две попадения при успеха с 4:0 над Реал Мадрид на „Анфийлд“ през сезон 2008/09.

Въпреки че подобен развой на събитията днес изглежда трудно достижим, след като испанският гранд спечели трофея през последната кампания, Стивън Джерард смята, че тимът му може да се конкурира с Реал.

„Те бяха един от отборите, които всички футболисти желаеха да ни се падне, както и феновете, разбира се“, сподели Джерард.

„За нас това е шанс да отидем и да се състезаваме с най-добрите. Ние ще се отнасяме към всеки отбор в групата по един и същи начин“, допълни капитанът на Ливърпул.

„Но, разбира се, това ще бъде една много вълнуваща среща, както когато Реал дойде на „Анфийлд“, така и когато ние им гостуваме. Нямам търпение вече. Това е шанс да се изправим срещу най-добрите играчи в света – като Гарет Бейл, Кристиано Роналдо, Хамес Родригес и Карим Бензема“, каза още Джерард.

„Ние имаме почти нов отбор, така че това ще е шанс за новите момчета да се състезават и да видим колко далеч можем да стигнем. Уважаваме много Реал Мадрид, но ние има увереността, че можем да им се противопоставим“, завърши полузащитникът.