Звездата на Ливърпул Стивън Джерард смята, че нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни би бил най-добрият вариант за капитан на националния отбор на Англия.

Според полузащитника, нападателят на „червените дяволи“ може да го замени в тази важна роля.

Стивън Джерард прекрати кариерата си в националния отбор през лятото, след участието на тима на Световното първенство в Бразилия.

„Рой Ходжсън вярва много в Уейн. Когато нападателят беше под напрежение през лятото, когато имаше много спекулации за бъдещето му в националния отбор на Англия, мениджърът остана зад него и го пусна да играе в мачовете, което беше от значение. Това беше доказателство за уважение“, допълни Стивън Джерард.

„Защо Уейн да не е избор номер 1 за капитан? Първо, той е истински лидер. Освен, че е топ играч, той внушава респект в състава. Уейн носи страстта у себе си за представянето на отбора и не се притеснява да носи отговорността“, коментира още бившият капитан на Англия.

„Преди мач той е един от най-гласовитите играчи в съблекалнята. Не се страхува да разговаря и да казва нещата очи в очи, посочвайки какво очаква от човека“, споделя още Джерард.

„Вярвам, че е важни за Англия капитанът да може да води отбора. Всичко това принуди Ван Гаал да направи Уейн Рууни капитан на Манчестър Юнайтед, след като работи само шест седмици с него, а Рой ги е виждал всеки път, когато сме заедно през последните две години“, допълни Джерард.