Лудогорец ще почувства в пълна степен значението на Шампионската лига. Вчерашният жребий даде удобна възможност на шампионите да се докоснат до най-доброто. Група с Реал Мадрид и Ливърпул е изключително събитие. Един футболен ръководител често казваше след „лотарията“ за Купата на България, че случилото се е „жребий като жребий“. Този път не е. Лудогорец почва с гостуване на легендарния „Анфийлд“, а след това ще трябва да излъска ложите за Флорентино Перес и неговата кохорта. 

Клубът от Висшата лига има визити в София през последните години, но Реал Мадрид отдавна не е бил пред очите на родния запалянко. Нещо повече, отборът на Карло Анчелоти идва след паметен момент в своята история. Реал спечели дълго чаканата Десета и е повече от лъскав съперник. Роналдо, Касияс, Бейл, Рамос, Кроос, Бензема и Хамес Родригес. Това е част от съзвездието, което притежава Реал Мадрид в този момент. Лудогорец ще трябва да мери сили с тези хора. Ето това е Шампионската лига.

Двубоят с испанците е първото домакинство на Лудогорец и пълният стадион е гарантиран. Реал Мадрид е жесток магнит. Много клубове искат да се докоснат до този съперник, но е трудно и скъпо, ако не ти го подари жребият в Шампионската лига. „Кралете“ са върхът на пирамидата и програмата винаги е претъпкана с ангажименти, а хонорарът е солен. Лудогорец обаче си заслужи тази среща и ще може да и се наслади.

Последната визита на Реал Мадрид в София датира от 1979 година. Тогава тимът от испанската столица се изправя срещу Левски в турнира КЕШ. На „Герена“ пред 30 000 зрители „белите“ бият българите с 1:0. На терена са фигури като Сантиляна, Дел Боске, Пири и Камачо. Реваншът е на трети октомври в Мадрид и се смята, че това е най-посетеният мач в историята на Левски. Данните сочат, че на „Бернабеу“ са присъствали 100 000 запалянковци. Реал отново печели, този път с 2:0. Головете са дело на Висенте Дел Боске и тъмнокожия британец Кънингам. Самият факт, че става дума за футболиста Дел Боске, говори колко отдавна се е случило всичко това, но сега в Реал Мадрид вече организират пътуването за София, защото това е гигантски клуб и всичко е програмирано с месеци напред.

Сигурно е, че Реал Мадрид и Ливърпул ще се чувстват добре в нашата столица, защото имат много подръжници. Пристигането на Кралския клуб гарантира да е водещата новина на всички емисии. Вниманието към двете домакинства ще е огромно. Лудогорец съвсем заслужено ще се отърка в големия футбол и това е значима награда.