Лестър е лидер в таблицата на Висшата лига. Тимът на Клаудио Раниери има 53 точки след изиграването на 25 кръга от шампионата.

Причините за възхода на "лисиците" са много - тактическите умения на Раниери, головата мощ на Джейми Варди, баланса между линиите на тима, физическата подготовка и опазването на ключови футболисти от тежки контузии. Има вероятно и още.

Но факторът на успеха безспорно е сбособността на Раниери да сплотява футболисти без блясък, които дават всичко от себе си и успяват да печелят като отбор. В началото на сезона италианецът беше приет от част от привържениците с резерви, но с работата си доказа уменията си.

Лестър беше считан за един от аутсайдерите във Висшата лига преди старта на сезона, но сега нещата са променени, дори тимът да не стане шампион сезонът ще бъде запомнен.

Успехът на "лисиците" над Ливърпул

Канте, Марез, Варди, все футболисти без особен блясък на пръв поглед, но тези футболисти със "сини" фланелки надскочиха себе си. Нека да направим бегло сравнение с един от големите отбори на световния и европейски футбол - Реал Мадрид.

Каква е разликата между Марез и Модрич, Хут и Серхио Рамос, Каспер Шмайхел и Кейлор Навас. Огромна на пръв поглед, но всичко е въпрос и на реклама. Е, момчетата на Лестър вече си направиха необходимата реклама, а тя може да продължи с добро представане.

Лестър надигра Манчестър Сити без особени затруднения

Съществува все още вариант Лестър да пропадне, тъй като има още 13 кръга до края на шампионата, но тези ключови футболисти на Лестър с "неграмотна предсезонна подготовка" и все пак успяха да се приспособят към футбола във Висшата лига. 

Има и други примери за тимове от тъй наречената "златна среда" дето са били запомнени Волфсбург, Хамбургер, Хетафе. 

Сегашният Лестър е сплав от футболисти с качества, но и възползващи се от ситуацията, всичко е в главите на футболистите, не всичко зависи от майсторството им, таланта и трансферната сума платена за футболистите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS