Цяло лято мениджърът на Челси Антонио Конте търси своя нов централен нападател, но все удря на камък. Е, по всичко изглежда вече, че италианецът намери своя човек. И това ще бъде таранът на Евертън Ромелу Лукаку, който се очаква до началото на сезона да се завърне на "Стамфорд Бридж". 

Името му се свързва със "сините" от известно време, като според английските медии дори вече има отправена оферта за подписа му, която е в размер на около 68 млн. паунда. "Карамелите" по принцип не искат да се разделят с него, но при такава сума нямат право на отказ. И всичко зависеше от желанието на самия белгиец. 

Според "Дейли Мейл", днес то е станало окончателно ясно. Изданието се позовава на свой източник, според когото нападателят споделил пред съотборниците си, че е време за промяна и за трансфер. При положение, че единствената реална оферта за него е от Челси, изглежда ясно къде ще продължи кариерата му. 

Лукаку дойде на "Гудисън парк" именно от Челси срещу 28 млн. паунда. Той се наложи като основен реализатор за "карамелите", но головете му така и не успяха да изстрелят тима до евротурнирите. Точно и затова той иска да си тръгне, а и възможността да се докаже на "Стамфорд Бридж", откъдето беше безславно отпраетн преди време, изглежда сериозно го блазни.