Шампионът на Англия Челси показа, че започва да се оттърсва от кризата в играта си и си осигури място в 1/8-финалите на Купата на Лигата. Тимът на Жозе Моуриньо нямаше никакви ядове, за да победи с 3:1 „сарачите“ насред техния „Бескът Стейдиъм“.

Специалния очаквано направи ротации в състава си, като шанс сред титулярите получиха младите Рубен Лофтъс-Чийк и бразилеца Кенеди, докато Радамел Фалкао и Лоик Реми си партнираха в атака.

Вихреното начало за гостите премина през няколко пропуска, преди в 10-ата минута Рамирес да открие. Защитникът Деметриу не можа да изчисти топката и я прати право у Кенеди пред наказателното поле. Младокът уверено напредна и изчака момента за подаването си към Рамирес, който с глава даде аванс на „сините“.

В 19-ата минута Фалкао можеше да отбележи след добра работа на голмайстора Рамирес, а в 26-ата и Уолсол показа зъби с опасен шут на Лакович, който премина покрай гредата зад Асмир Бегович.

Десет минути по-късно домакините едва се спасиха от попадение, като първо Фалкао успя да стреля покрай вратаря Етъридж, но Даунинг блокира топката пред голлинията. Последва добавка на Реми, но и О'Конър попречи на топката да влезе.

В добавеното време на първата част паднаха два гола, като първо домакините намалиха чрез Джеймс О'Конър, но после Реми успокои гостите. Рамирес показа чудесна визия с подаването си към французина, който имаше достатъчно пространство и не се поколеба къде да прати топката – 2:1.

В 52-ата минута Челси увеличи аванса си. Кенеди записа дебютен гол след летния си трансфер, след като бе намерен по чудесен начин от Лофтъс-Чийк. Младокът с хубав изстрел не остави шансове за вратаря –3:1.

Финалният щрих в срещата нанесе Педро с второто си попадение за Челси във всички турнири. Испанецът показа чудесна техника, за да елиминира вратаря и след това прокара топката под плонжа му.

В друг мач от 1/16-финалите Саутхемптън помля Милтън Кийнс Доунс с 6:0. Трима футболисти на „светците“ реализараха по две попадения – това бяха нападателите Шейн Лонг и Джей Родригес, а също толкова записа и халфът Садио Мане.

Англия, Купа на Лигата, 1/16-финали, резултати:

Кристъл Палас – Чарлтън 4:1

МК Донс – Саутхмептън 0:6

Нюкасъл – Шефилд Уензди 0:1

Норич – Уест Бромич 3:0

Тотнъм – Арсенал 1:2