Висшето ръководство на Манчестър Юнайтед е останало крайно недоволно от публичното мнение по повод летните трансфери на клуба, съобщи вестник „Дейли Мирър“. Според тях „червените дяволи“ придобиват негативна светлина, тъй като изглежда сякаш са изоставили политиката си за налагане на свои юноши.

На „Олд Трафорд“ счупиха рекорда за най-скъп трансфер в британския футбол с привличането на Анхел ди Мария, а общият разход за 6-те нови футболисти достигна 150 милиона паунда. В същото време отборът бе напуснат от общо 12 играчи.

Само за Ди Мария клубът плати 59,7 милиона паунда, докато Радамел Фалкао дойде под наем за една година за сумата от 6 милиона английски лири. Идеята на тези покупки е да се запази авторитета на клуба, който бе разклатен сериозно през миналия сезон, когато 20-кратните шампиони не само че не защитиха титлата си, но и завършиха извън местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Въпреки това босовете останали недоволни от това как обществото възприема трансферните им ходове и се зарекли клубът да не тръгва по стъпките на Челси и Манчестър Сити, които ускориха развитието си чрез мащабни инвестиции в поредни години.

Вярва се, че и мениджърът Луис ван Гаал ще действа по тази линия и ще промотира част от младите таланти, чакащи шанса в школата. Доста анализатори смятат, че продажбата на Дани Уелбек в Арсенал е резултат тъкмо на това – според тях обещаващият нападател Джеймс Уилсън е бил доста по-напред сред опциите на холандеца отколкото действащия английски национал. Тайлър Блекет, Майкъл Кийн (в момента преотстъпен в Бърнли) и Рийс Джеймс са другите, които постепенно ще бъдат въведени в първия тим.