Българският защитник Николай Бодуров изигра цял мач за своя Фулъм в домакинството на изпадналия от Висшата лига Кардиф Сити. Двубоят на "Крейън котидж" завърши наравно 1:1 и това позволи на "котиджърс" да вземат първата си точка през сезона във второто ниво на английския футбол. 

Бившият играч на Литекс се представи много добре, като в последната минута негова изява спаси и едната точка за лондончани. Той имаше изяви и в предни позиции, но нямаше шанс да се разпише. 

Иначе още в 3-та минута след хубав негов пас топката се озова у Скот Паркър, но неговият удар от границите на наказателното поле не намери мрежата. Въпреки този пропуск домакините продължиха да нападат. 

Постоянството им доведе и до гол в 22-та минута. Негов автор беше Тим Хуугланд, който беше точен с глава след центриране от корнер на Рос МакКормак и така откри резултата в полза на лондончани. 

Радостта на Фулъм обаче трая до 55-та минута. Тогава Матс Дели намери перфектно Кенуайн Джоунс в наказателното поле и нападателят с хубав изстрел не остави шансове на вратаря на домакините и изравни. 

До края и двата тима имаха своите шансове да вземат победата, но така и не успяха да преодолеят противниковата защита. Кардиф можеше да стигне до победата в 94-та минута след корнер, но тогава жизненоважна намеса имаше на Бодуров и резултатът беше запазен. 

Така Фулъм взе първа точка от новия сезон едва в 5-ия кръг. Кардиф пък остава в средата на таблицата със своите осем точки, но запазва позициите в близост до зоната на плейофите.