Спряганият едва ли не за следващия мениджър на Челси Карло Анчелоти по всичко личи, че сряза лондончани. Той се изказа в защита на сегашния наставник Жозе Моуриньо, който все по-често е обект на критики от английската преса и постоянно се говори, че скоро ще бъде уволнен. 

Италианецът ръководи "сините" между 2009 и 2011 г. Но според него, в момента няма по-добър вариант за клуба от Специалния, който единствен може да извади играчите си от дупката, в която се намират сега. 

"Аз в Челси? Това е просто слух в пресата. Видно е, че отборът и Жозе имат някои трудности, но най-важното е, че от Челси се застъпиха публично за него и това е всичко. Истината е, че отборът има перфектния мениджър да свърши цялата тази работа", сподели Анчелоти пред "Ивнинг Стандард". 

В момента 56-годишният италианец е без работа и си почива, след като през лятото си тръгна от Реал Мадрид. Още тогава той обяви, че иска една година да остане извън професията, а плановете му за после включват работа извън родината му. 

"Във футбола трябва да си готов да отидеш навсякъде по света във всеки един момент. В интерес на истината, в чужбина се чувствах страхотно и предпочитам да продължа кариерата си извън Италия."

"Английският футбол винаги ме е впечатлявал и във времето, което прекарах на Острова, се чувствах прекрасно. Но, честно казано, готов съм да продължа кариерата си във всяка една точка на света", сподели Анчелоти.