Агентът на Рахийм Стърлинг сипа още сол в раната за привържениците на Ливърпул, като заяви, че неговият клиент е щял да блести под ръководството на Юрген Клоп.

Думите му могат да се интерпретират като поредната атака към вече бившия наставник Брендън Роджърс. При трансферната сага през лятото кликата около Стърлинг обрисува северноирландецът като една от основните причини английският национал да поиска трансфер в Манчестър Сити.

Ейди Уорд настоя, че единественият човек от лагера на „червените“, с който е имал търкания при серията безуспешни преговори за нов договор, е бил именно Роджърс.

„Рахийм можеше и да остане. Той би трябвало да бъде в Ливърпул. За мен нещата ми изглеждаха така, сякаш на него му казаха да се държи като добро момче и да подпише договор“, заяви 34-годишният Уорд.

„През декември говорих с Ливърпул и ги уведомих, че ще подпишем договор, ако в него има освобождаваща клауза. Това вече е обичайна практика. Те не се съгласиха. После започнаха едни тънки намеци. В пресконференциите си Роджърс казваше на всички, че Рахийм ще подпише. Защо го правеше?“

„Аз, Брендън и Ливърпул знаехме, че съществува проблем. Точно сега Рахийм щеше да бъде футблист на Ливърпул, но той не е и сега се намира на страхотно място. Нямах никакви проблеми с изпълнителния директор Иън Айър. Нямах проблеми с никого, само с Роджърс. Той имаше да свърши сериозна работа и получи сериозни финанси? А как се справи? Той е добър треньор, но като мениджър не ми харесаха определени негови действия по отношение на Стърлинг. Половината играчи ще ви кажат, че Брендън не е добър мениджър, но е добър треньор. Новият мениджър най-вероятно щеше да бъде перфектен за Рахийм, защото е дисциплиниран по правилния начин. Има нови идеи, не се страхува да експериментира. Той ще се справи в Ливърпул“, каза Уорд.