Старши треньорът на Банско Петко Медвецки има кадрови проблеми преди гостуването на Оборище в неделя от 15:00 часа на "Орчо войвода" в Панагюрище в мач от 11-ия кръг на Втора професионална футболна лига.

Двубоят се явява опашкарското дерби в групата, като домакините заемат 14-ото място с 6 точки, а Банско е предпоследен 15-и с точка по-малко и е единственият тим без победа от началото на кампанията.

Медвецки няма да може да разчита на титулярния вратар Абди Абдиков и полевите играчи Ангел Димитров и Джейхан Зайденов, които не тренираха през седмицата заради травми от различен характер.

Бразилецът Ели Маркес вече направи първата си тренировка, макар и не напълно възстановен, и има шанс да попадне в групата за двубоя срещу Оборище.

"Имаме информация за играта на отбора на Оборище от Ели Маркес и Мурад Ибраимов, които бяха техни футболисти в изминалото първенство, а сега играят за нашия тим. До момента от десетте изиграни срещи сме с пет равенства и пет загуби и със скромния актив от пет точки заемаме предпоследно място в таблицата за класиране на втора лига, което не отговаря на истинските ни възможности. Време е да поднесем изненада, макар и като гости, и да излезем от незавидното място в зоната на изпадащите", заяви играещият помощник-треньор на Банско Иван Топузов.

Президентът на Оборище Илия Анчев съобщи, че в този дерби мач няма да могат да разчитат на Владимир Айтов и Айкут Янъков поради неизлекувани травми.

"Само при победа можем да бъдем по-спокойни и да се надяваме, че ще излезем от 14-тото място, на което сме с 6 спечелени точки от 10 мача", каза Анчев./БТА