Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков отново се появи в медийното пространство, за да отговори на нападките по негов адрес, отправени миналата седмица от вече уволнения национален селекционер Любо Пенев. 

Той не спря през седмицата да отговаря в различните медии на треньора, но и днес го направи, макар че намеси и предшественика на Пенев - Лотар Матеус. Според него, двамата са говорели впоследствие за скандали, след като са били уволнени от поста си, което според него ги прави "дребни душички". 

А думите му срещу германеца бяха заради твърдението му в биографична книга, че националният ни отбор е участвал в уреден мач, визирайки приятелската среща с Естония, която беше извадена от официалната статистика на ФИФА. 

"Не съжалявам за уволнението на Пенев. Не мога да бъда сигурен, че националният отбор е участвал в уреден мач. Но Матеус ги твърди тези неща, когато е уволнен и си е взел всички пари от БФС." 

Защо не ги казват навреме? Дребните душички казват впоследствие нещата. Аз ги казвам веднага и затова имам негатив. Защо не ги казват, докато са на работа, на топлото местенце и си взимат парите", попита Пенев. 

Той говори и за критиките към Футболния съюз заради слабите резултати на националния отбор. Според него, ръководителите на футбола ни правят всичко възможно да осигурят най-добрите условия за националите. 

"Напълно естествено отговорността е и наша, но все пак живеем в правова държава. Има си конгрес, там се избира ръководство. Самите ръководители не съм ги виждал някъде да играят. Ние имаме ли проблеми, питам? Когато дойдохме нямаше и стотинка в касата, тя беше продънена!"

"А сега им осигуряваме най-добрите условия. Искам някой да ми посочи по какъв начин можем да постъпим по-добре. Осигурили сме им и база, тя ще е готова догодина. Ние сме обезпечили този национален отбор и до там е нашият ангажимент. Затова наемаме треньори и те си носят отговорността."

"Колкото до критиките за часа и цените на билетите за мача с Малта - Лудогорец същото време ли беше в Шампионската лига? Беше и стадионът беше пълен. Просто такъв е определеният от УЕФА час. За билетите, да речем, сме направили грешка. Но за националния отбор не се ли дават повече пари, за да го подкрепиш. А от къде да дойдат парите за издръжката?"

"Ако можете да ми докажете, че срещу Малта можем да играем толкова, значи нещо бъркаме. Моето мнение е субективно, но аз нямам друго обяснение защо така стана с Малта. Няма как да подадем оставка, футболът ни ще загуби, ако го направим, защото полека-лека си постигаме целите", заяви още Лечков.