Ключовата фигура в състава на Лудогорец Светослав Дяков определи шампионите като фаворити срещу първия им съперник в Шампионската лига - люксембургския Дюделанж. Той обаче сподели, че не трябва да има никакво подценяване на опонента. 

"На този етап сме на едно добро ниво. Фаворити сме срещу Дюделанж, няма какво да го крием. Но ако не подходим сериозно, можем да си изпатим. Така че всички знаем за какво сме тръгнали, искаме да се подготвим добре на този лагер и искаме да преодолеем този съперник."

"Настроението в отбора е много добро, свършихме на първия лагер всичко, за което бяхме отишли там. Новости в играта едва ли ще имаме, честно казано. Важното е да затвърдим представянето си от последните години и да надградим малко над нея и мисля, че това ще ни донесе успех." 

"На практика имаме само един нов играч, защото младите момчета няма сега да пътуват с нас. Ангуло смятам, че е добър футболист, но е твърде рано да правим оценка на неговите качества. Може би след около половин година ще може да има яснота какъв футболист е. Аз мисля, че може да ни помогне." 

"Надявам се да доизградим игровия си облик, за да може ако не за Дюделанж, то поне за следващия съперник, да сме 100% готови. Мисля, че имаме едно ниво и добра основа. Имаме какво да надграждаме, но мисля, че с много работа и много дисциплина ще успеем да го направим", сподели Дяков преди отпътуването на отбора за втория лагер в Англия.