Кайл Лаури отбеляза рекордните в кариерата си 43 точки при победата на Торонто с 99:97 над отбора на Кливланд, който е лидер в Източната конференция на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА).

Раптърс водят в Атлантическата дивизия с баланс 39/18, докато Кавалиърс са с 41/16 от Централната дивизия на лигата. Терънс Рос добави 15 точки към 43-те на Лаури, а Торонто спечели десети пореден мач като домакин и изравни клубния рекорд от края на 2002 година. И въпреки че лидерът на тима ДеМар ДеРоузън отбеляза само шест точки под влияние на вирусна инфекция, Раптърс спечелиха четвърти пореден мач в НБА и запазват второто си място в конференцията. 

ЛеБрон Джеймс отбеляза 25 точки, а Кевин Лав добави 20 за Кавс, които водят само с два мача срещу Торонто на върха в класирането. Кливланд беше много близо до победата, но 

Лаури изравни при 97:97 само 51.9 секунди преди края, а Ърл Смит пропусна стрелба в ответната атака. Това позволи на Лаури да вкара нов кош 3.8 секунди преди сирената, а Кавс поискаха моментално таймаут.

ЛеБрон Джеймс се нагърби със задачата да вкара от далечно разстояние, но неговият изстрел беше крайно неточен и победата остана за Раптърс. 

Джеф Тийг отбеляза 19 точки за отбора на Атланта, който прекрати серията си от три поражения с победа със 103:88 срещу Чикаго.

Ал Хорфърд добави 18 точки за Хоукс, които заемат пета позиция в битката за плейофите в Източната конференция.

Чикаго е на последното осмо място и ще се бори за плейофна квота с Вашингтон и Далас. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS