Едва за четвърти път в историята на Сакраменто Кингс, отборът от НБА оттегли номер от употреба - този на Предраг Стоякович.

Сръбският баскетболист прекрати кариерата си през 2011-та, а снощи фланелката му бе окачена в залата на Сакраменто.

Един от другите четирима - Владе Дивац - бе също на церемонията, за да уважи своя сънародник, и да сподели с него невероятния момент.

Трикратен участник в Мача на звездите, един от най-добрите стрелци в историята на НБА, с над 1000 тройки в актива си - Педжа Стоякович заслужи своето място в аналите на Лигата.

Стоякович излезе на паркета заедно със семейството си - съпругата си и трите им деца.

Владе Дивац произнесе кратка реч, също приветстван с удоволствие от феновете в Сакраменто. "Педжа, играл съм с много хора, но ти определено си един от най-добрите съотборници, които съм имал," му каза Дивац, преди братска прегръдка.

Самият Педжа, под бурните овации, изчака своя момент и заяви развълнувано: "Невероятен миг за мен и моето семейство. За мен е чест да съм тук пред вас. Искам да благодаря на ръководството, за работата, отдадеността, и това, че задържаха Кингс в Сакраменто. Вие сте най-добрите и най-шумните фенове в света."

Педжа благодари на семейството си за подкрепата, на приятелите си, които бяха в залата, пристигнали специално за церемонията. Той се върна и назад в годините, към първите си треньори и хората, довели го в НБА.

Накрая, Педжа благодари и на съотборниците си, като обясни, че тази вечер не е само за него, а за всички тях. "С тази фланелка, окачена горе, отивате и вие там, и в моето сърце," каза Стоякович.