Разгромяващ успех постигнаха баскетболистите на Баскония в гостуването си на Реал Бетис в мача от Лига Ендеса. Баските разбиха с 34 точки разлика опонента си - 94:60 и се закотвиха в зоната за плейофите.

Гостите в тази битка поеха водачеството от самото начало на срещата и не го изпуснаха до самия ѝ край. След първата четвърт те дръпнаха със 17 точки аванс и още тогава беше ясно кой ще е победителят.

През целия мач защитата на Баскония беше безкомпромисна и постоянно притискаше домакините. Това ги принуждаваше да грешат през цялото време, а в същото време атаките им бяха смъртоносно опасни.

Така на почивка гостите се оттеглиха с 22 точки преднина при 47:25 и със сигурност там някъде феновете на Бетис реално загубиха вяра в обрата. До края играчите на Баскония се забавляваха на игрището и в крайна сметка си тръгнаха с победата след 94:60.

Най-резултатни за победителите бяха Ким Тили с 15 точки и Торнике Шенгелия с 14. Шейн Ларкин пък беше най-добрият борец в техния състав и овладя седем отскочили от ринга топки.

Малцина от състава на Бетис бяха на ниво в този мач, но все пак могат да се отбележат изявите на Никола Радичевич с 13 точки и Войдан Стояновски с 12. Но андалусийците бяха ужасяващи в борбата под коша и това им се отрази фатално.

След този развой Баскония е на седмо място с актив от 7 победи и 4 загуби, докато Бетис е само с три успеха и 7 поражения и е малко над чертата на изпадащите.