Отборът на Иберостар Тенерифе продължи с добрите си изяви в Лига Ендеса и записа осма победа от 10 мача. Този път тимът от Канарските острови взе измъчен успех с една точка разлика при гостуването си на Баскония - 73:72. 

Успехът за гостуващия отбор дойде с кош в последната секунда, на който домакините просто нямаха време и възможност да отговорят. И така те събраха 8 победи от 10 мача в баскетболния шампионат на Испания. 

През целия мач нямаше големи откъсвания в резултата, като единствено островитяните на два пъти имаха аванс от 11 точки в третата четвърт. Но почти веднага баските успяваха да съкратят преднината на съперника си. 

Така се стигна до драматичната последна част, в която водачеството се сменяше неколкократно, а никой от тимовете не дръпна с повече от три точки през цялото ѝ времетраене и всичко се реши в края. 

В крайна сметка гостите се радваха след победния кош и се утвърдиха на третото място след тази инфарктна победа с 8 победи и 2 загуби в актива си. Баскония е 8-и с 6 успеха и 4 поражения. 

За победителите много силен мач направиха Девин Уайт със 17 точки, както още Аарон Доонеркамп и Хавиер Беиран, които нанизаха по 10. Испанецът обаче добави и 9 борби, с което беше най-добър по този показател за отбора си. 

Шейн Ларкин вкара 23 точки за Баскония и беше най-резултатен в целия мач, но недостатъчно за успех. Андреа Барняни добави 13, а Родриге Бобоа с 11 и Ким Тили с 10 бяха другите с двуцифрен актив, но без принос за победа на баските.