Барселона спечели титлата в испанското баскетболно първенство, след като се наложи с 83:81 над Реал Мадрид в четвъртия мач от финалната серия, и така я спечелиха с 3-1.

Хуан Карлос Наваро взе приза за Най-полезен играч на финалите, с 14 точки в този двубой.

Анте Томич, бивш играч на Реал, бе най-резултатен с 22 точки за безценния успех, който върна титлата във витрината на "каталунците".

Барса пак е шампион

източник: БГНЕС

13 точки за Реал вкара Руди Фернандес, а 12 добави Йоанис Бурусис.

Барса става шампион за 18-ти път в историята си, и за четвърти в последните шест години.

Реал остана без старши треньора си Пабло Ласо още в третата част, след като Ласо бе изгонен. Той бе на инвалидна количка, след като скъса ахилес още в Мач №1, и претърпя операция. Това обаче не попречи на съдиите да му посочат изхода рано-рано.

Мачът бе завързан, но Реал направи фатална грешка в началото на последната минута, при равен резултат - 76:76. Мачей Лампе бе оставен сам на тройката, и реализира, а след това опитите на Реал да се докопа отново поне до равенство, нямаха успех. Последваха и нарушения, за да съхрани "кралският клуб" поне някаква надежда, но Барса удържа до край.

Така Барселона си го върна на Реал за срамната загуба на полуфинала в Евролигата през май, и остави големия си враг с два малки трофея - Купата на краля и Суперкупата на Испания.

Барса пак е шампион

източник: БГНЕС