Баскетболното Ел Класико на полуфиналите в Евролигата не предложи очакваната интрига. Реал направо прегази големия си съперник Барселона и е на финал в надпреварата.

Мадридчани смазаха каталунците с рекордното 100:62. Това е най-голямата разлика във Файнъл Фор в историята на Евролигата.

Интрига и равностоен сблъсък имаше само в първата четвърт. В нея Барса поведе с осем точки преднина, но усилията на Серхио Родригес помогнаха на Реал да стигне до равенство 20:20 в края ѝ.

И оттам-нататък започна мъката за "блаугранас". До почивката мадридчани водеха с осем точки при 45:37, но истинският погром тепърва предстоеше.

Баскетболистите на Барселона бяха трагични в третата четвърт, в която вкараха само 11 точки. Опонентите им отвърнаха с 28 и преднината им застрашително наближаваше 30 точки разлика.

Тя беше надхвърлена и дори доближи 40-те в последната част. В нея баскетболистите на Реал продължиха да се забавляват и в крайна сметка стигнаха трицифрен актив и разгромиха големия си опонент.

Така мадридчани са на финал за втора поредна година. Миналата година паднаха от Олимпиакос, а сега ще търсят реванш за това срещу Макаби Тел Авив. Израелците отстраниха след драматична развръзка ЦСКА Москва в първия полуфинал.

Двубоят между двата гранда е в неделя от 21:30 часа. Преди това Барса и руснаците ще определят кой ще завърши на трета позиция.