„Отдавна не е имало такъв турнир под егидата на ФИБА. Трябва да използваме максимално шанса си да участваме в този турнир“, коментира старши треньорът на баскетболния Лукойл Академик Тони Дечев след жребия за Шампионската лига на ФИБА Европа.

В първия квалификационен кръг българският шампион ще срещне победителя от двойката Орадя/Приевидза, а след това евентуално ще попадне в група В с отбори като Макаби Ришон, Пънар Кършаяка, както и още от Италия, Украйна и Франция.

„В началото не бях обръщал много внимание на отборите, които ще участват в този турнир. След като ги видях обаче ми се стори,че поне имената им предполагат един много силен и интересен турнир, в който, ако успеем да участваме, би било много добре за нас и въобще за българския баскетбол. Трябва да използваме максимално шанса си да участваме в този турнир”, сподели Дечев пред bgbasket.com и продължи:

„Относно двойката, от която ще ни се падне съперник, смятам, че фаворит е Орадя. Горе-долу познат отбор за нас, Румъния е близо до нас. Следим първенството, познаваме доста играчи, но и те още не са завършили селекцията си, както и ние нашата. Имат няколко нови познати за нас попълнения. Ще очакваме пълния състав и ще ги следим внимателно. Първо трябва да си свършим и нашата работа, защото и нашия отбор още не е комплектован напълно. Затова смятам, че е рано да се говори още за сравнение между двата отбора.”