Първото заседание от новия мандат на Управителния съвет на БФ Баскетбол ще се проведе на 11 октомври от 14.30 часа, съобщиха от родната централа.

Това става, след като Софийски Градски съд излезе с решение, с което обяви, че е извършено законосъобразно вписване на промените в Устава, както и новия състав на Управителния съвет на БФ Баскетбол, гласувани на 2 септември 2016 от Общото събрание на федерацията.

Заседанието ще се проведе при следния дневен ред:

1.Утвърждаване на промени в структурата на БФ Баскетбол в съответствие с приетите промени в Устава; (докл. Георги Глушков)

2.Утвърждаване на системи и календар на Държавните първенства на НБЛ, жени, А група мъже и А група жени; (докл. Сандра Велчева и Христо Христов)

3.Приемане на промени в Наредба за ДП за подрастващи, както и системи и календар на първенствата за подрастващи ; (докл. Иван Ценов)

4.Коригиране на текстове в Наредба за ДП за жени; (докл. Елеонора Рангелова)

5.Приемане на промени в Таблицата със съдийските такси във връзка с първенството на А група жени; (докл. Георги Глушков)

6.Утвърждаване на състави на Спортно-техническа комисия и Комисия за подрастващи и Правилниците за работата им; (докл. Георги Глушков и Елеонора Рангелова)

7.Допълнение към процедурата за избор на Председател и членове на Треньорска комисия; (докл. Росен Барчовски)

8.Приемане на нови клубове за членове на БФ Баскетбол; (докл. Елеонора Рангелова)