Баскетболният отбор на Ямбол започна подготовка за новия  сезон, съобщава официалният сайт на клуба. За първата тренировка старши треньорът Юлиян Радионов изведе седем баскетболисти - Станислав Говедаров, Стоян Петков, Стойо  Чолаков, Иван Тенев и юношите на клуба Андрей Иванов и Косьо  Великов. 

Единственото ново име засега е Милен Костов.  Възпитаникът на Тигър (Ямбол) може да играе като плеймейкър  и атакуващ гард. Роденият в Ямбол баскетболист е висок е 185  сантиметра, тежи 78 килограма и е на 24 години. Има седем мача  за ямболския отбор през сезон 2006-07. След това той замина за  САЩ, където продължи своето обучение.  В последната му четвърта Senior година с Охайо Крисчън под  ръководството вече на нов треньор, Тони Стокмън, става  регионален шампион за първи път в историята на университета,  като приносът му за отбора е 9.3 точки, 3.0 борби и 4.0  асистенции за средно по 22.0 минути.  

Получава и индивидуална награда от NAIA Division 2 NCCAA за  характер и феърплей по време на Final 4.  През последните два месеца Костов се подготвяше в Уеко,  Тексас, който е един от десетте университета в цяла Америка  работещи по програмата на Baylor University - един от  най-престижните в баскетболно отношение университети в САЩ.  

Освен споменатите седем баскетболисти, започнали подготовка  с отбора, играч на Ямбол през новия сезон ще бъде и Костадин  Маршавелски, който ще се присъедини към съотборниците си, след  като приключат ангажиментите му с националния отбор.  В плановете на клуба влиза привличането на трима чужденци на позициите плеймейкър, леко крило и център./БТА