Сръбският специалист Влада Вукойчич ще води отбора на Балкан от понеделник, заради влошеното здравословно състояние на наставника Александър Тодоров.

Тодоров от доста време страда от неприятно заболяване, и въпреки претърпяните операции, все още има проблеми, и не може да води отбора поне още месец. Неговият помощник Васил Христов пък няма лиценз А за треньор в НБЛ.

Във видимо лошо здравословно състояние Тодоров бе и по време на турнира за Купата на България в Плевен, където Балкан отпадна на четвъртфинал.

От понеделник подготовката на Балкан ще бъде поета от треньор от Сърбия, съобщи botevgrad.com. Той ще замени Тодоров, който не трябва да се се занимава с баскетбол, докато не се възстанови напълно.

Гонг разбра, че това ще бъде именно Влада Вукойчич. 41-годишният специалист за последно бе треньор в Ливан, но през кариерата си е водил още Цървена звезда, Железник, МЗТ Скопие и други.

Сръбският треньор пристигна в Ботевград днес и от понеделник ще води тренировките на тима. Той идва по искане на изпълнителния директор на клуба Цветан Луканов, който е наясно със здравословното състояние на Александър Тодоров. Самият треньор е избран от един от най-известните сръбски мениджъри Мишко Ражнятович, собственик на отбора Мега Лекс, където от края на миналата година един от основните спонсори е ботевградската фирма Лекс Груп.