Баскетболистите на Балкан Ботевград започнаха подготовка за новия сезон. На първото занимание присъстваха всички баскетболисти, които вече  имат подписани договори с клуба, с изключение на Павел Маринов,  на когото е дадена почивка, както и на Станимир Маринов, който е в националния отбор.

На днешното първо занимание бяха Иван Лилов, Мартин Маринов, Тенчо Тенчев и Велислав Гълъбов от миналогодишния състав,  новите попълнения - сърбите Педжа Стаменкович и Милан  Милованович и черногорецът Вукота Павич, Николай Маринов,  доскорошният юноша на Балкан Радослав Кочев и настоящият юноша  Кристиян Кръстев, предава botevgrad.com.

Първото занимание започна с провеждането на тестове от новия кондиционен треньор Йоргос Литопулос. На базата на тези тестове той ще предложи на старши треньора Александър Тодоров  индивидуална програма за всеки един играч.  

Помощник-треньор на отбора остава Васил Христов. За първи път пред ботевградската публика отборът на Балкан  ще бъде представен на 20 септември. На тази дата от 19.00 часа в Арена Ботевград е първият мач от тристранния турнир с румънския Крайова.

Третият участник в този турнир е тимът на Ямбол, с  който ботевградчани ще играят на 22 септември от 16.00 часа. А на 21  септември от 19.00 ч. е срещата между Крайова и Ямбол.

Първите си предсезонни контроли отборът на Балкан ще изиграе по време на едноседмичното си турне в Румъния. Първите два мача са в Крайова - на 13 септември с едноименния тим и на 14  септември със Стяуа.

След което зелените ще отпътуват за  Тимишоара, където на 15 септември ще срещнат по-силния от двата  отбора от този град. Последната им среща от румънското турне ще  бъде на 17 септември при гостуването на Орадя, който е  вицешампион на северната ни съседка.