Българският национален отбор по волейбол се класира за втория етап на Световното първенство в Полша.

„Трикольорите“ ни попаднаха в Група F, като предстоящите четири мача на тима ни ще се проведат в Катовице и Вроцлав.

Според регламента на турнира, момчетата на Пламен Константинов са в един поток с Бразилия, Русия, Германия, Канада, Финландия, Куба и Китай. Само първите три отбора ще продължат напред в третия етап от шампионата. 

Тъй като България вече срещна тимовете на Русия, Канада и Китай в предварителната Група С, сега предстоят срещи с Бразилия, Германия, Финландия и Куба. Точките на нашия тим, спечелени от първия етап (Група С), срещу Русия, Канада и Китай се зачитат за класирането в новосформираната Група F. 

Това означава, че националите ни започват битката в потока (Група F) от петата позиция, с 5 точки, колкото има и Канада, но „кленовите листа“ са на четвърто място, заради по-добри показатели. Бразилия е водач във временното подреждане в Група F с 9 точки, следван от състава на Русия с 8, Германия е с 6. След нашия отбор са Финландия (2 точки), Куба (1 точка) и Китай (0 точки). Вижте класирането ТУК!

И четирите мача на България от Група F ще се предават на живо, с картина, в Gong.bg и каналите на Нова Броудкастинг Груп:

10 септември (сряда) Бразилия – България в Катовице от 17.40 часа

11 септември (четвъртък) Германия – България в Катовице от 21.25 часа

13 септември (събота) Куба – България във Вроцлав от 21.25 часа

14 септември (неделя) Финландия – България във Вроцлав от 17.40 часа

В другата Група Е попаднаха тимовете на Полша (9 точки), Франция (7), Сърбия (6), Иран (5), САЩ (4), Аржентина (3), Италия (2) и Австралия (0).