Либерото Теодор Салпаров получи леко разтежение на бедрен мускул при сутрешната тренировка на волейболните ни национали в Правец. Няма обаче причини за притеснения, като самият играч сподели, че не е сериозно и от утре ще се включи на 100% в заниманията, които води Пламен Константинов.

Волейболистите ни започнаха традиционната си сутрешна тренировка за деня на стадиона в Правец, но дъждът ги принуди да се пренесат в залата. Там момчетата на Константинов заложиха на тежки физически натоварвания – спринтове, упражнения с медицински топки. Очаква и идните дни тази тенденция да бъде продължена, като се имат предвид първите контроли с Белгия (8-10 август) в Ботевград, след това участието на силния турнир "Вагнер" в Полша (16-18 август) и проверките с Бразилия и Франция отново в Ботевград (20-22 август).

Същевременно откритата тренировка на националите ни бе проследена и от Сашо Везенков, който със свито сърце наблюдаваше как медицинските топки оставят следи по паркета на залата. Баскетболния спец обаче бе уверен, че това няма да увреди настилката.