Новият треньор на националния отбор на България по волейбол Пламен Константинов обяви пред Нова телевизия, че няма да прави много промени в тима, тъй като няма никакво време до Световното първенство в Полша. Шампионатът на планетата стартира на 30 август.

Селекционерът е изпратил повиквателна на Матей Казийски, но волейболистът може би няма да се отзове.

„Аз съм убеден, че на Матей му се играе. Има някои фактори, които го спират, той нееднократно е заявявал позицията си. Той разчита на някои промени в начина на управление на българския волейбол, аз също вярвам, че са нужни някои промени“, сподели Пламен Константинов.

„След като нямаме силно вътрешно първенство, по обективни и субективни фактори, трябва да направим стратегия, в която да е заложена идеята за доразвиване на младите таланти. На около 20-годишна възраст те спират развитието си в България. Първата стратегия е, следващата година да бъде картотекиран втори национален отбор, който да участва в Европейска лига, което е еквивалент на Световната лига, но в европейско ниво“, коментира Константинов.

Относно контузиите в отбора, Пламен Константинов обяви: „За Боян Йорданов – все още чакаме становище от Италия, има един много добър специалист, който да каже в следващите два-три дни дали може да започне подготовка. От друга страна Дани Милушев и Теодор Тодоров започнаха подготовка в Правец с една група състезатели, които имат нужда от физическа подготовка.“

„Най-големият ми проблем е времето, нямаме време. От скромния ми опит, вече пета година ще съм треньор, за да въведеш нова система на игра са ти нужни три месеца, а ние нямаме такова време. Ще се надгражда, в тази ситуация ще търсим по-малко новости“, допълни Пламен Константинов.