Волейболните национали на България изразиха задоволството си от факта, че ще имат за наставник Пламен Константинов. Бившият посрещач на "лъвовете" ще бъде официално представен на поста си утре. 

Двама от играчите, които започнаха по-рано подготовката си за Световното първенство - Георги Братоев и Теодор Тодоров - изразиха надежда, че съвместната работа с Гибона ще помогне много на отбора ни след слабото представяне в Световната лига. Те споделиха мнението си пред Нова Телевизия.

"Смятам, че Пламен е един човек, който може да помогне безкрайно много на отбора и това ми дава увереност, че нещата ще бъдат много по-добре за нас занапред. Човек, доказал се и на игрището, и като треньор."

"Мога да кажа, че също така е и много добър като човек, защото винаги е готов да помогне на всеки", сподели разпределителят Георги Братоев. Той говори и за предстоящото Световно първенство от 30 август до 21 септември. 

"Винаги имаме очаквания и те постоянно са високи. Може би за някои хора е потискащо, но пък и когато отиваш без очаквания не е по-добре. Очакванията са на базата на това, което сме постигнали досега и се надявам да ги оправдаем, за да зарадваме хората", сподели Братоев. 

Подобно мнение на задоволство сподели и центърът Теди Тодоров. Той има и опит от работата с Константинов в първенството на Русия и затова е много добре запознат с качествата му. 

"Аз имам една година с Пламен като треньор, останах много доволен от него в Сургут, свършихме много добра работа. След него постоянно държим това ниво. Смятам, че е за добре", сподели Тодоров.