Официално бе потвърдена тежката травма на Боян Йорданов, като със сигурност той няма да вземе участие на Световното първенство. Същевременно и Пламен Константинов не  изключи вариант Владо Николов да се появи като негов заместник на престижния шампионат.

Досегашният волейболист на Олимпиакос Йорданов има разкъсан раменен мускул, а това ще наложи хирургическа интервенция. Диагнозата е била потвърдена от италиански лекарски екип, след като преди това гръцки специалисти бяха дали такова заключение.

Становището на италианците е пристигнало вчера, като с него се е запознал Пламен Константинов, който сега на поста диагонал може да разчита само Цветан Соколов, Данаил Милушев и Венелин Кадънков.

При евентуална нужда обаче играещият мениджър Владо Николов ще се включи в значимите мачове, а той в момента се включва наравно в тренировките на националите, като част от подготовката за клубния си Лион.

Владо Николов коментира след заниманието: „Пламен познава добре момчетата, но познава българската душа. Има промяна в атмосферата в отбора. Българските треньори имат предимство, защото най-малко я няма езиковата бариера, а това не е за подценяване.“

Бившият капитан Николов отново избегна директен отговор на въпроса дали има вариант да играе на Световното, като каза: „За момента тренирам като за отслабване, защото видях една снимка на Аполон в един жълт вестник и не ми хареса това, което видях. Отборът тренира при прекрасни условия, заедно сме и няма причина и няма причина да липсва спокойствие.“