Националът Тодор Скримов заяви след победата над Китай на Световното първенство, че тимът ни няма право на повече грешки, след поражението в предишния мач с Канада и това се е отразило на мача с Китай.

„Първите два гейма бяха доста трудни. Сякаш не се бяхме отърсили от последната загуба и тръгнахме по-мудно и по-притеснено, но за наша радост успяхме да се съберем и да  вземем категорично  третия гейм . Нямаме право на повече грешки, но тежи и фактът, че загубихме важни точки от Канада. Още мислим и за това нещо, а трябна да го забравим  и да мислим мач за мач”, сподели Тодор Скримов.

„Един успех срещу такъв отбор , като Русия ще ни донесе допълнителен стимул. Надявам се да се случи, но нека все пак мислим мач за мач”, повтори Скримов.

„Щатлив съм, защото мачът беше много нервен и беше много важно да вземем тези три точки. Щастлив съм, че това се случи. След загубата от Канада, знаехме, че трябва на 100% да победим Китай и може би, заради това малко ни куцаше играта в началото”, коментира още Дани Милушев.

Старши треньорът Пламен Константинов пък заяви след успеха над Китай: „Имаме физическа мощ и можем да играем съвсем друг волейбол. Просто притеснението ни натиска. Това, че има очаквания и  трябва задължително да се побеждава. Мачът с Египет най-вероятно няма да го носим в следващата фаза, но при всики положения ще излезем за победа. Трябва да бием, независимо от това, дали има или няма значение.”

„След като изпуснахме почти спечелен мач с Канада, трябва да търсим компенсиране.  Ако искаме да запазим шансовете си, Русия е първата възможност поне нещо да компенсираме”, заяви още Константинов.