Волейболният национал на България Георги Братоев ще пропусне Световното първенство през есента, чието домакинство е поделено между България и Италия. Това съобщи лично разпределителят в специално интервю за Дарик радио.

Братоев има фрактура на крака и след консултация с известния професор Дюпон в Париж (Франция) станало ясно, че е необходимо още един месец да бъде на патерици. След това ще се преценява каква операция да бъде направена.

 „Мнението на професор Дюпон е, че трябва да прекарам още 30 дни с патерици и след това да преценим каква точно операция трябва да направим. Имам фрактура в глезена. Не става дума само за нея, защото тя реално е започнала леко да заздравява, има изключително лоша циркулация на кръвта в тази кост. Това е основният проблем. Това крие рискове за самата кост да загине по някакъв начин. След като изкарам 30 дни на патерици ще се преценява. Ако след този период костта не е зараснала и циркулацията не е подобрена, ще се наложи операция“, започна Братоев.

„Изпускам и това Световно първенство със сигурност. Това е част от спорта. Ние не стоим на компютри в офиса. Не е нещо ненормално“.

„На този етап е голяма неяснотата около това, което ще се случи. Не искам да гадая и да кажа, че след септември ще мога да играя, или няма да играя. След месец пак ще се видим  с лекаря и ще се разберем каква операция предстои. След месец ще имам нова консултация и ако всичко не е станало прекрасно, ще се наложи операция“, добави Братоев.