Световните шампиони от Бразилия имаха лесна задача срещу един от най-слабите отбори в групата си на Мондиала Тунис. Момчетата на Бернардо Резенде проведоха по-скоро интензивна тренировка, отколкото сериозен мач срещу африканците и ги отвяха за нула време. 

Фаворитите победиха с 3:0, а в отделните части преимуществото им беше смазващо. Те ги взеха с 25:18, унизителното за Тунис 25:10 и в последната част се поразходиха за 25:17 и затвориха мача в своя полза. 

Бразилците нямаха проблеми в нито един момент от мача, като всичките им звезди бяха на познатото ниво и не оставиха шансове на съперника. Най-резултатен беше РИкардо Лукарели с 12 точки. 

Лукас Сааткамп пък беше почти 100-процентов в атака, което трябва да се отбележи. При такива показатели на основните играчи на южноамериканците, тунизийците нямаше как да се надяват дори на по-почетна загуба. 

Така бразилците продължават да са самотни на върха с 6 точки след първите си два мача и без изпуснат гейм. Северноафриканците пък очаквано са последни и до момента нямат спечелена нито една точка.