Южна Корея взе изключително важна победа над Тунис в равностоен мач на Световното първенство по волейбол. Азиатците надделяха с 3:1 и взеха пълните три точки от този качествен двубой. 

Африканците поведоха след 26:24 в първата част, но впоследствие опонентите им направиха пълен обрат след 26:24, 25:21 и 25:18. Така южнокорейците се изравниха с фаворита Бразилия с по 3 точки в групата след първия кръг. 

Първият гейм на мача предложи доста интересни моменти. Двата тима върваха точка за точка в началото, преди тунизийците първи да вземат по-голяма преднина при 16:11. Но корейците се активизираха и доведоха нещата до 17:17. 

Въпреки това отпускане обаче, северноафриканците не позволиха частта да им се изплъзне. След поредица от изравнявания, в крайна сметка тунизийците поведоха с 1:0 след хубава блокада за 26:24. 

Но след това инициативата премина в ръцете на корейците. Този път те имаха минимално преимущество през цялата част, а преди второто техническо прекъсване дори водеха с 15:11, но след това допуснаха срив. 

Тунизийците се доближиха до тях, но въпреки това им се наложи да отразят един сетбол, преди да се предадат при втория за 26:24 в полза на Южна Корея и изравняване в сетовете. 

Третата част също беше изключително равностойна. В нея резултатът вървеше точка за точка почти до самия край. Чак при 22:20 корейците се отдръпнаха напред и в крайна сметка затвориха частта при 25:21. 

Едва последният гейм предложи изключително предимство за единия от двата тима. Още в началото корейците дръпнаха с 4-5 точки и поддържаха тази преднина до самия край. Те дори я увеличиха при 20:14, но въпреки няколкото добри атаки на тунизийците, това се оказа достатъчно за тяхна победа и три точки.