Световният шампион Бразилия записа поредната си убедителна победа на Мондиала в Полша. "Селесао" се справи без особени затруднения с Китай в нашата група от втората фаза на шампионата. 

Момчетата на Бернардо Резенде очаквано надделяха с 3:0 (25:14, 25:23, 25:18), като някакви затруднения имаха само във втората част. Те обаче не изпуснаха и нея и се поздравиха с пълни три точки от тази среща. 

Първият гейм премина под пълното господство на южноамериканците. Те взеха преднина рано-рано и постепенно я увеличаваха, за да стигне тя седем точки при второто техническо прекъсване - 16:9. В крайна сметка бразилците затвориха частта при 25:14 и поведоха с 1:0. 

Дали избраниците на Резенде подцениха следващия гейм, или китайците се мобилизираха, но в него интригата беше налице. Световните шампиони поддържаха лека преднина, която на моменти достигаше 3-4 точки. 

В края обаче азиатците показаха много вдъхновена игра и намалиха до 21:22. След това обаче бразилците не позволиха изненади и затвориха всичко в своя полза при 25:23. Това сякаш пречупи китайците и в последния сет те не бяха толкова сериозен противник и мачът приключи при 3:0 за Бразилия. 

Уникален мач за победителите направи Рикардо Лукарели. Той заби 19 точки в противниковото поле, като три от тях бяха блокади. Той заби и 4 аса, с което направо отказа китайците. Уолъс де Соуза и Лукас Сааткамп добавиха по 9 точки за успеха на световните шампиони. 

След този успех Бразилия има вече 15 точки в актива си и само чудо може да лиши тима от участие в третата групова фаза. Китайците пък остават без точка и на практика се сбогуваха със Световното.