Волейболните ни национали и националки ще бъдат включени в риалити формат през 2013 година. Състезателите от мъжката и женската ни гарнитури ще бъдат показвани не само в залата, обявиха от ТВ7.

На специална пресконференция от медията подписаха договор с БФВолейбол, според който каналите TV7 и News7 ще получи права за излъчването на всички двубои на Световната лига през 2013 година и финалите на европейските първенства при мъжете (в Полша и Дания от 20 до 29 септември) и жените (от 6 до 14 септември в Германия и Швеция).

„Волейболът влиза в 3-годишната стратегия на нашите телевизии. Всичките мачове ще бъдат предавани в най-високо качество, като освен директното излъчване имаме много амбициозна програмна схема за коментарни студия, анализи, но и волейболен риалити формат. За целта сме закупили грандиозен ПТС, а домакинските мачове ще предаваме с 12 камери“, каза изп. директор на групата канали ТВ7 Николай Бареков и допълни:

„Признание за нас е, че гордостта на България - националният отбор по волейбол ще се излъчва при нас. Не малка, но не и непосилна е сумата за излъчването на мачовете, проектът обаче ще излезе на печалба. Безумни проекти струват в пъти повече, а за първи път БФВолейбол вече няма да си плаща, за да дават волейбол по телевизията.“

„Давам нова оферта към рекламодателите, не само да брандираме ПТС-а, но и да раздаваме безплатни фланелки преди домакинските мачове“, заяви още пловдивчанинът.