Центърът на женския волейболен тим на Левски Волей Виктория Григорова-Пушката бе обявена за волейболистка на месец ноември. Тя спечели приза с 11 гласа, като остави зад себе си своята съотборничка Кристин Колчагова, която завърши с 8 гласа.

„Тази година борбата за титлата ще е жестока. Левски има реални шансове да спечели надпреварата. Вървим добре в първенството, спечелихме всичките си мачове до момента. Трябва да изиграем още един мач до Нова година, който се надявам да спечелим“, каза Григорова по време на церемонията.

Тя заяви, че възходът на Левски тази година се дължи на няколко фактора. „Нещата са двустранни. ЦСКА и Марица продадоха някои от водещите си волейболистки. За сметка на тях ние си запазихме отбора. Миналата година имаше момичета, които за първи път се сблъскват с женския волейбол. Сега вече нещата се напасват. Трябваше време да се адаптират. Трупаме самочувствие. Само не трябва да подценяваме отборите, които са под нас в класирането“, каза Григорова.

Според младата волейболистка най-сериозния съперник за титлата е тима на Марица Пловдив. „За мен не беше изненада, че спечелихме срещу Марица и ЦСКА. Не трябва да забравяме, че през втория полусезон ще гостуваме на тези два отбора“, каза Григорова.

Миналата година Виктория Григорова защитава цветовете на румънски тим, като това й даде възможност да направи сравнение между първенството на България и на Румъния. „Определено първенството в Румъния е на по-високо ниво. Инвестират се повече пари и това води до по-добро ниво на първенството“ заяви още Виктория Григорова.