Бившият волейболен национал и настоящ треньор на отбора на Виктория волей от Суперлигата за мъже Петьо Драгиев ще играе в любителската лига "Велой Мания".

Той е картотекиран в отбора на пловдивския Лос Инвалидос от дивизия А, но пропусна първите двата мача от началото на сезона заради ангажименти в мъжкото първенство.

Въпреки отсъствието на Драгиев, пловдивчани стартираха с две победи от по 3:0 гейма над Инстрейд за първенството и над Евъргрийн Ънлимитид за купата.

"Познавам се с момчетата, с които тренирахме заедно преди три-четири години. Те се справят доста добре и без мен. Аз тренирам с младите и съм в много добра форма - както преди", каза Драгиев.

Той твърди, че няма определен пост в отбора. "Универсален играч съм. Няма проблем да бъда и либеро. Това е най-сладката позиция - само посрещаш топката, вдигаш я на

главата на разпределителя и викаш", обясни с усмивка треньорът. Бившият национал, спечелил бронзови медали за България от Евро'83 в Берлин и от световния шампионат в Париж'86, понякога тренира с Лос Инвалидос.

"Опитвам се да им предам моя борбен дух, искам да са бойци. Не съм им треньор, но им помагам с някои тактически съвети", каза Драгиев.

Желанието му за игра е голямо и той се надява да се включи поне за важните мачове от плейофите, ако пловдивчани преодолеят групата си.

"Целта на отбора е да играе финал в първенството и да спечели купата."

В състава на пловдивчани са също синът на специалиста Сашо Драгиев и президентът на Виктория волей Христо Драмов.