Настоящият европейски шампион и първенец на Италия Тренто се класира за втора поредна година на финал в Серия А1. тимът на Радостин Стойчев отстрани с 3:0 победи Кунео на националния ни селекционер Силвано Пранди.

Тази вечер Матей Казийски за пореден път доказа класата си, като бе избран за MVP (най-полезен играч) при третия пореден успех над Кунео с 3:1 гейма (20:25, 25:21, 25:12, 25:20) за 104 минути пред 4300 зрители.

Казийски завърши с 18 точки (5 аса, 1 блок, 12 атаки), а Красимир Стефанов не влезе в игра. В отсъствието на Владимир Николов, който бе опериран след счупване на палеца, Франческо Бирибанти отбеляза 18, а Уисманс 17 точки.

В първите два мача Тренто би с по 3:2 гейма и така без да даде успех на Пранди и компания отново ще спори за златото на Апенините.

Тренто очаква да разбере съперника си на финала. До момента Копра Пиаченца на Христо Златанов води на Лубе Банка Мачерата с 2:1 победи. В серията се играе до 3 успеха от пет мача, като четвъртата среща е на 28 април, а евентуална пета на 1 май.

„Ние сме очевидно развълнувани за това, че две последователни години сме на финал в първенството, а и спечелихме Шампионската Лига. Влизането на Винярски внесе баланс и е важно да се възстанови. Имаме сега осем дни, за да сме на 100% готови в тима за финала. Нямам думи за страхотните ни фенове, те ни помогнаха страшно много след като загубихме първия гейм и те бяхме в състояние да се борим до последно и за последния фен, който носи Тренто в гърдите" каза след мача Радостин Стойчев.

Разочарован българският селекционер Силвано Пранди сподели: „Нашият сезон свършва тук, и наистина много съжалявам за това. Аз съм удовлетворен, че отборът ми показа способността си да се бори по пътя към върха. Искахме да спечелим всичко, но това не е възможно".