Стоян Стоев изведе тима на Бошрие до шампионската титла във волейболното първенство на Ливан. След три месеца работа със състава във финалите на месното първенство, играчите на бащата на националния селекционер Мартин Стоев, разбиха на три пъти с по 3:0 гейма Аноар.

Заради бомбардировките в държавата от Близкия изток Стоев се движи с лична охрана осигурена от кмета на Бейрут, който е и президент на клуб Бошрие. След връщането в България на Иван Димитров и привличането на Мирослав Градинаров в тима нивото на игра се е повишило и дошлият от Черно море играч е имал основен принос за златните медали в шампионата на азиатската страна.

„Тепърва предстои официално да ни връчат отличията. Положението е малко тежко, но размириците са на 75 километра от Бейрут. Имам лични охранители, за да не ме объркат за чужденец. По време на мачове има и въоръжена охрана. Волейболът тук е втори по важност след баскетбола. С другия ми тим в Триполи имаме още два мача, но сега са отложени. До дни ще сложим и финалния подпис за национален треньор на Ливан, след като министърът на спорта тук отпусна необходимите средства”, каза специално за Гонг от Бейрут бившият национален треньор на България Стоян Стоев.