Тежката контузия в глезена, която получи капитанката на „Марица” Диана Малинова в контролата срещу турския „Нилюфер Беледийеси” (Бурса), е по-лека от предварителните очаквания. Радващата новина дойде след обстоен медицински преглед на глезена на 26-годишната посрещачка на маричанки. Най-оптимистичното е, че засега спортните травматолози не са установили скъсани или разтегнати връзки в областта глезена, което е много успокояващо, съобщи главният мениджър на "Марица" Борис Халачев.

Лекарите са потвърдили първоначалната диагноза за силно изкълчване на глезена. Предстоят тези дни още няколко прегледа на силно навехнатия и изкълчен глезен на Диана. Препоръчано й е по-продължително лечение.

Както е известно при резултат 19:17 за маричанки в четвъртия допълнителен гейм, Малинова се приземи върху крака на състезателка от противниковия отбор при атака край мрежата и получи неприятната травма.

Волейболистка №1 у нас за месец октомври се превива от болка и без никакви коментари и договорки състезателките на двата отбора кавалерски се оттеглиха от полето.

Малинова спешно бе откарана в болница за преглед, а първоначалната й диагноза бе силно изкълчване.

Междувременно тимът на "Нилюфер Беледийеси” си замина за Бурса, след едноседмичния съвместен подготвителен лагер с "Марица" в Пловдив. Двата волейтима са участници в в втория по сила европейски клубен турнир - за „Чалъндж къп”, популярен още като Купата на претендентите, и се готвеха заедно в града под тепетата в продължение на една седмица.

В контролата срещу туркините старши треньорът на маричанки Иван Петков искаше да тества моментната спортна форма и функционално състояние на титулярките си и да направи някои тактически експеримента, преди тежките двубои от европейските клубни турнири. Проверката срещу туркините на практика бе генерална репетиция на пловдивчанки преди двата им мача срещу полския гранд „Импел Гвардия” (Вроцлав).